Blogg

Blogg

FRÅN ARKIVET, NU OCH DÅ
01 juni 2018

Jag har alltid haft svårt för att ta emot komplimanger. Varför vet jag inte och kanske är det just därför jag kämpat hela mitt liv för att få dem. När de andra barnen sträckte fram sin teckning och fick höra: ”Åh vad fin den är, den ska vi sätta på kylskåpsdörren”, så lämnade jag aldrig...

Läs mer
05 maj 2017

Jag önskar jag var elva år och din bäste vän. Att det var vi som gick tillsammans hem efter skolan. Ja, jag önskar att jag inte var fyrtiosex, och behövde stå på knä för att vara lika lång. Jag önskar det kunde vara så. Jag önskar att jag inte var gammal i dina ögon. Men...

Läs mer
28 mars 2017

Om jag inte berättar historien om Holly är den borta för alltid. Alla komiska och skrämmande händelser som fått mig att vilja ta ett djupt andetag och dyka ner i hennes liv. Håll bara andan, Nick och lyssna, tänkte jag, och lovade att när jag var klar skulle ingen någonsin glömma henne. Hon tog mig till...

Läs mer
17 februari 2017

Vad är det med natten som lockar? Att arbeta, laga mat och träna när alla andra sover. Slutligen somna när resten av världen vaknar till liv. Kanske beror det på en rädsla. Jag var fruktansvärt mörkrädd när jag var barn. Låg och skakade i sängen, panikslagen av vad som dolde sig i mörkret. Lite för...

Läs mer
10 februari 2017

Jag svepte blicken över de i storleksordning uppradade böckerna. Lade huvudet på sned för att kunna läsa titlarna bättre. Året var 1989, klockan lite efter tolv på dagen, huvudet värkte efter gårdagens utgång och gjorde det omöjligt att sova vidare. Löftet om nattbad och kall öl hade lockat mig till efterfesten några mil utanför innerstaden....

Läs mer
03 januari 2017

Jag sluter ögonen och försöker minnas. Det är svårt, endast små fragment dyker upp, och oftast inte det jag söker efter. I mitt första, något svaga minne står jag i trappan på väg upp för att gå och lägga mig, jag har en blå pyjamas på mig. Vi skojar, han försöker pussa mig mellan spjälorna...

Läs mer
23 december 2016

I min dator existerar inga långa att göra-listor längre, för de tenderade bara att bli längre och längre. Så fort jag utfört en planerad händelse så skrev jag nämligen samtidigt upp tre nya, vilket fick det att kännas som att jag aldrig fick något gjort. För att ta ett konkret exempel: mina träningslistor. Jag tillhör...

Läs mer
16 december 2016

– Kan det vara linsen, eller? Fotografen sneglade mot stylisten, ett tyst rop på hjälp för att inte skrika: – Det är ju du som är stel som en pinne! – Det måste vara bakgrunden, den strikta fasaden som får det att se ut som att jag är stelopererad? Nu hade jag inte bara omedvetet...

Läs mer
09 december 2016

Det tog ett tag, men nu har jag äntligen fattat. "Jag är inte bäst". Vilken befrielse! Det är som om en helt ny värld öppnat sig, en värld fylld av talangfulla människor som bara väntar på att få dela med sig. Jag känner mig mer nyfiken än jag någonsin varit. Det enda jag måste komma...

Läs mer
02 december 2016

Den lilla kritikern stampar med foten på min axel. – Du har skrivit en hel bok, hundratusen ord, och nu kan du inte ens få ner ynka tvåhundra till en första bloggpost? – Snart så, stressa inte. Det känns ändå som en riktigt bra grej att ha en plattform att sprida sina dagliga händelser och...

Läs mer